Fredag

Dagarna går fort, förstår inte vad tiden rusar fram. Det börjar bli lite mera fart i trimmet nu och det är skönt. Alltid skönt att gå ur en lågsäsong...
Eftersom jag ska till Gävle idag och vara med "mormor" på gävle sjukhus så fick jag boka om alla kunder idag till igår... det innebar att jag jobbade till 22 igår... Det gick i ett hela tiden. Kom i säng sent och tittade på klockan en sista gång 02,02 tror jag det var... sedan ringde den 06,00 tjoho så kul *not*

Tyvärr fick inte hundarna ngn promenad igår utan bara små rastningar. Men så blir det ibland.

Träningarna med Qasper verkar gå framåt. Han blir stabilare och stabilare. Det känns jätteskön och jag hoppas innerligt att vi är snart ur trotsåldern.

Hade planer på att debutera i III an nu i mars men... nä,... jag väntar lite.
Ska till Niina Svartberg och träna 2 ggr i mars, sedan väntar ett läger för både Kenth och Niina i maj ( och september men dit är det lååångt) så det känns skönt att jag bestämt mig för att vänta, åker dit och checkar av att jag är på rätt väg.

Ha en bra helg

Sötnosar i trimmet


Heidi vill bli kort kort  efter klipp och bad 
Ett tovmonster
   efter tovutredning, klipp, bad, klipp igen och 3 timmar senare


Pontus ville bara bli borstad och badad och få klorna klippta
 efter

Lisa kommer var ca 8 vecka.. bad och frissering

   fick hårklämmor, så SÖT.
Ebbe ville bli klippt och badad, han kommer också var ca 8 vecka
 efter

Glömde fota före bild... han ville bli rejält mkt kortare i pälsen

 efter

toviga men glada hundar

  

 go Lina vilar i buren tills hennes matte kommer och hämtar.  Hon busade i buren så håret stod på ända... fick allt frissera lite mera på huvudet... Men visst är hon bedårande söt.

Ett tovmonster ville bli av med sin päls
 efter

Kyla och alla hjärtans dag.

Kyla och alla hjärtans dag... till vilken nytta? Jo kanske för att vi ska komma närmare varandra idag;) :)

Min plan för idag sprack på en gång jag klev upp. Eftersom jag skulle börja lite senare idag 9,30 så hade jag tänkt hinna med en långpromand på morgon för att sedan vid lunch ta en skidtur  och efter emdagens jobb träna hund på kvällsidan.

MEN det var ju -22 grader så ingen promenad och ingen skidåkning...Grrr Det bidde lite skrivbordsarbete i stället... trist som bara den men ett nödvändigt ont.

Lydnadskursen som drar igång den 22e är full. JÄttekul att så många som vill gå. Kul och inspirerande för mig som kursledare också. Man får verkligen vara alert för att kunna se och hjälpa.

Tusen tack alla för grattisar till vår seger i klass II. Det värmer i hjärtat :D

Fick revidera min träningsplan lite grann men det var ett angeläget probelm :D
Nu dammar vi av lite nya moment som vi påbörjat och som han kan ganska så bra men ska göras tävlingsklara för klass III. Fortsätter med helhetsträning så kart.
Det blir ngr spännande träningsmånader framöver :D tjoho så himla kul.

Må så gott på ALLA HJÄRTANS DAG ! <3

Önskar min Mr X det bästa idag... ses till helgen hoppas jag :D <3

Seger

Rollfördelgningen här hemme bestod i att jag sota pannan och "han" gjorde vanlijsås... rätt så bra fördelning tycker jag som int e gillar att vara i köket :)

Härlig dag. Qasper ohc jag tävlade lydnadsklass II hemma i ridhuset. Blev en seger med 168,5 p trots att vi nollade läggande och fick 5 på rutan. Han gick förutom dessa moment mkt bra med lägst 8,5 i fotgåendet. 9,5 i apportering och resten 10 or.
Skönt att han hade någelunda kontoret bemannat idag :D ;)

"han" därehemma bjöd mig på oxfilé och klyftpotatis och lite rött för att fira segern och uppflyttningen. Gött värre.
Nu blire efterrätt... äppelkaka med vanlijsås.Före och efter

 efter

 efter

Som en mkt tovig "lörvpöse" kom denna goding...
 så mkt hår och tovor  åh så söt under allt

 efter

2 platser kvar

 Idag sken solen så där underbart skönt och jag hade planerat både en promenad och ett skidpass då jag har dammat av mina skidor. Men en tur till veterinären med ena hunden gjorde att allt sprack.

En mängd prover har tagits och det är bara att vänta å se. Han dricker kopiösa mängder vatten och mår lite illa.
Vi får se...

En tävlingslydnads kurs är på gång. Startar den 22/2. kl 18,30. Finns två platser kvar om ngn är intresserad.
Max 6 deltagare, 5 ggr. Pris 600 kr
Tillkommer ridhushyra ca 50 kr per gång.
Ring för mer information 070- 380 65 95

Så skönt

Så skönt det var ute nu. Gått en skön promenad nu på lunchen, låång lunchen. Så vårlikt och härligt. Solen är så skön och den värmer, den värmer... våren är banne mig på g....

Helgen har varit jätterolig på alla sätt. Mr X kom redan på torsdagen så vi fick en lång helg tillsammans.

50 års kalas hann vi med på lördagskvällen och det var ett skitroligt kalas, länge sedan jag skrattade så, dansade så fötterna är fortfarande ömma. Man är ju inte så van att gå i "fjollskor" och ännu mindre att dansa i dom.
Men vill man försöka vara fin så får man lida pin....

Gårdagen tillbringades liggandes i soffan av ngn anledning... hm host... vi skrattade dock en hel del av minnerna från kvällen före...
Tusen tack alla som var med på festen och gjorde den så otroligt rolig...

Har som vanligt inte varit så aktiv med kameran i trimmet men kan bjuda på denna i allafall.

 

Plötsligt händer det

Jo de kan då allt överaska en.

Klockan ringde kl 6. Hör och häpna.... sonen var redan uppe och skulle iväg att träna.
Jag frågade lite försiktigt om han visste vad klockan var... Jo då, han hade stenkoll.  Han skulle träna innan skolan började.......... ?!

Träning igårkväll med Qasper var totalt katastrof dåligt. Måndagens träning som flöt på så bra och jag kände hur otroligt han utvecklats, en härlig känsla. MEN som sagt igår blev det pannkaka av allt. Så utåtriktad och okoncentrerad suck... ja se tonårsvovvar... de är inte lätt för dom heller fniss :)

Men ikväll är det påt igen... får vi se om det är sammalika eller om han har kontoret på plats. Bara att följa sin plan och tro på den så löser det väl sig... :D

Bjuder på en augusti bild där han lagt sig tillrätta i blomrabatten i stuganLite tassfrissering

 

En kerry blue terrier som vill vara kort kort. Heller inget i ansiktet mer än skägget.
 

Lite hundar

Gårdagen till Gävle gick bra trots slask och total mörker på vägarna... Fick 1,5 timma med Anna medans killarna fick sin information och blev inskrivna i hemvärnet. Killarna var så exalterade när jag hämtade dom. Det blir nog roligt för dom. Nästa träff är i slutet på februari.

Lite hundar har jag i allafall kommit ihåg att fota, inte många men några i allafall.

Här är en så söt liten valp som ville få tassarna fina och få "luggen" klippt. En söt rosett kunde jag inte låta bli att sätta upp, det var ju första besöket hos frissan ju :D
  

Stilige Rozzo som kommer med jämna mellanrum glömde jag fota före, men så stilig efter :DStanley ser ut som en "lörvpöse" ;) Men så fin efter, Mm mkt stilig eller hur?


Kaffe är viktigt

Tisdag morgon och klockan är redan 7,22... varit uppe en timma. Rastat hundar och ätit frukost. Ska alldeles snart få njuta av mitt KAFFE... känner doften
 

Dagen bjuder på jobb hela fm. Men sedan en förhoppningsvis bra långpromenad. Direkt efter bär det iväg till Gävle med lånad bil. Daniel med 2 kompisar ska "rycka" in i hemvärnet.

Det blir nog kanon bra det här, en liten ersättning för bandyn... har han något att göra. Det blir kanon bra.
Vi får väl se hur mycket aktiviteter det blir genom hemvärnet men det låter väldans kul i allafall. Jag vet ju hur roligt det är med det vi håller på med. Tjänstehundträning.

Nä nu doftar kaffet så ljuvligt att jag säger hej till er...