Onsdag

Herregud så underbart skönt det var i morse. 20 grader varmt och solen skiner så varmt redan. KL 6 träffade jag ngr kompisar i skogen för att gå milspåret vid Kygelvallen. Den var avklarad på 1,15 minuter... Så det GICK undan....
Hundarna är så nöjda och jag kan nu jobba hela dagen utan dåligt samvete. De ska strax få gå ut i hundgården som står i skuggan... så skönt för dom.
Så får morfar hjälpa mig att rasta dom mitt på dagen då de inte gör sina behov i hundgården.

Jag ska åka och jobba på Bollnäs Trim idag. Jättekul. Är där lite nu och då och hjälper Maria.
Fortfarnade fart i trimmet och det är sjukt kul :) fullt denna vecka och nästa.

Mor är ngt bättre och fått flyttat till avdelningen ijämte intensiven. Läkaren sa: vi behåller henne åtminstonde till över ännu nästa helg...

I går kväll var en fantastik kväll, då gör det inte så mkt att man tok jobbar... dagarna blir lite längre när man kan vara ute och njuta så...

Satt och åt kvällmaten som bestod av frukt. Härlig underbarkväll.




KOL

En halv miljon svenska har KOL. Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom

Det finns fyra stadier av KOL.
Efter svårighetsgrad delas KOL in i fyra stadier, stadium 1-4. Det lägsta stadiet innebär att man har en lindrig form av KOL och stadium 4 att man har en mycket svår KOL.

Vid KOL stadium 3 är lungkapaciteten ungefär hälften av normalt och skadorna betydligt mer omfattande. Vid stadium 4 har man under 30 % kvar av den normala lungkapaciteten. Ju tidigare sjukdomen upptäcks desto lättare är det att förbättra sin hälsa.

Tyvärr skapar KOL också ofta ångest och depression, man är ständigt trött. När man är deprimerad så får man svårt att andas... så detta skapar en negativ hjul som bara snurrar på.

Min mor har KOL. Min mor är i stadie 4. Dessutom emfysem som gör att hennes sjukdom är ännu sämre.


Fin helg är över








Så skön morgon

Åh de tackar jag för, ledig ända till kl 10.
Natten var hemsk, fick inte många timmar tillsammans men som jag alltid säger: får sova en annan gång.
Morgon promenaden fick jag sällskap med 1 biljon mygg ungefär men den var skön ändå. Tog bara den korta rundan på 40 minuter då jag  är lite klen fortfarande.

Tränat lite och haft lååång frukost, läst tidningen, bloggat lite mm... en lugn bra start.

Igår åkte jag och en kompis till Bollnäs brukshundklubb för att träna lite i ny miljö. Min lille gokille behöver lite nytt, lite störningsträning och helhetsträning.
Det var tropiskt hetta. Han började väl segt men kom igång mkt bra och blev riktigt pigg trots hettan.
Vi mattar belönade oss med att " ta en fika".... som vi sa i småland...

I kväll ska jag försöka hinna med klubben och träning där. Om kroppen min orkar :) Skynda igång långsamt som någon sa... men långsamt ! det är inget för mig ;) fniss

Må så gott, nu ska jag läsa lite bloggar :)


Feber och förkylning... men soligt har det varit

Flera lediga dagar är över. Jag som inte har ngn semester tyckte detta skulle bli kanonbra. Men min kropp verkar tydligen inte gilla ledigheter ;)) Första lediga morgonen vaknar jag med feber och halsont... Yippie *not*

Dagarna har varit jobbigt då det varit så soligt och varmt. Underbart egentligen men jag h ar haft mkt svårt att vara i solen på grund av febern.
Åh hur kul är det att vara inne sådana hära vackra dagar... Nä jag kan säga att jag har varit i en känslomässig storm... Känns så onödigt att INTE kunna vara ute när äntligen vädret tillåter det.
Bara att acceptera och gilla läget egentligen men mkt svårt.

Igår var jag feberfri och tog ut en filt och la mig en stund... härligt... har inte legat så på år känns det som...bara latade mig. Tog fram en bok också som jag påbörjade för 1 år sedan... Men det blev bara ngr sidor även denna gång... ja ja någon gång ska jag väl hinna läsa ut den.

Mitt upp i allt fyllde jag ju också ....
 Absolut inte vacker men mkt god. Jag hade en plan hur jag skulle dekorera MEN som vanligt lessnar jag efter första bäret, så jag bara kastade på ...
Men som snälla mor /"mormor" sa...  Men det ser ut som DIN tårta i allfall :) så sant så, för det är så typiskt mig.

En tidig fredagsmorgon, näten skulle vittjas... tänk å bo så här nära vattnet.. Det skulle nog Qasper gilla :)
 

Lillebror som blivit så stor, här är han så förväntansfull på att få slänga sig i badet IGEN. Han vill apportera ! Visst är han söt ?!



Ett varv runt storladan :) hundarna går före...


Men lilla svarta lakritstrollet kocco, så söt så man smälter :) Hon mår gott i solen.


Får jag bada nu? NU då ?!!!


Vackert trots igenväxt och mkt nässlor.

5 juni

Bjuder på lite bilder











Vaknade till ett mess 00,54... Grattis mamma!
När jag klev upp i morse låg detta på köksbordet :)
De kan då allt göra en storförvånad och lycklig :)




Till alla män

 Nu har boken kommit : ATT FÖRSTÅ EN KVINNA..... kommit.


Många dagar senare

Här har det varit stiltje. Har inte haft tid och ork att blogga. Men ska försöka sammanfatta lite.

Skönt med lite lediga dagar för det behöver jag allt. Blir som en liten semester för mig... visst jag ska jobba en liten stund i morgon med det är bara ett 2 timmars jobb. Ska försöka att vila upp mig och njuta av solen som skiner idag och förhoppningsvis många dagar framåt.

Vaknade med halsont i dag, aj aj... hoppas det inte blir värre för jag har liksom inte tid att bli dålig.


I trimmet har jag haft  pryoelever i 3 omgångar. Det har varit jättekul för tjejerna som varit i olika åldrar varit jätteduktiga och jag har haft stor behållning av dom :) vi har skrattat och fnissat. Jag hoppas de har haft lika roligt som jag.

Till veckan kommer 2 tjejer till.
Har fullt upp i trimmet och jag har inte ngr nya före och efter bilder mer än dessa

   
Men se här hittade jag en bild på min första pryo Saga

En lurvtuss före... men ingen efter bild...tyvärr för han blev så snygg !


Dagarna går fort och det är full fart fortfarande, jättekul.

Jag har hur mkt som helst här hemma som jag borde ta tag i också. En köksstol som håller på att gå i sär måste limmas och skruvas ihop, skruva upp gardinstänger i sonens rum (nytapetserat där och klart till påsk, eh...) och fixa gardiner och annat pyssel dit,  ta hand om 2 st trän som blåst över min lydnadplan, mäta- handla- såga- spika/skruva ihop ett vindskydd till min altan så inte mina trädgårdmöbler blåser av igen och IGEN !
Fixa lite blommor ute, fortsätta med att rensa mina garderober som jag påbörjat för länge sedan... denna lista kan jag göra hur lång som helst...
Som det känns just nu så hinner man bara det som får vardagen att flyta...

Oj det låter som jag klagar men det gör jag nog inte...fniss... livet känns ganska så bra ändå... det går att leva utan gardiner i ett rum fniss, det går att leva med en rekig stol osv...