Hundhelg utan dess like

Ja här på bloggen är det tok lugnt MEN i mitt liv är det INTE lugnt. Jag hinner inte med att uppdatera så som jag vill.

Fredag morgon kl 6 åkte jag söderut mot Morgongåva där jag stannade till en stund och minglade och handlade av min "trimfröken". Alltid lika kul att vara där :)

Efter ngr timmar åkte jag vidare till Uppsala brukshundklubb där en nära hundkompis som tillhör mitt gäng som tränar för Svartberg mötte upp. Hela dagen ägnades åt lydnadsträning.
Mkt fin information fick jag. Qasper blir osäker i ny miljö när kommendering läggs på. Men efter ett litet tag så släppte spänningen och han gick jättebra. Blev ett mkt mkt bra träningspass med fin information.

Fredag em/kväll ägnades åt teori i freestyle ! åh herregud så kul det var. Vi var ett härligt gäng som efter sommarens OR läger där freestyle  stod på föreläsningsschemat en dag blev så peppade att vi bokade upp en instruktör. Nu var det dags.
Hela lördagen ägnades åt just freestyle. Så mycket man kan lära sig och använda till lydnadsträningen.
De vi fick lära oss under denna dag är vad en kurs på 8 veckor innehåller :) Så korvstoppning var bara förnamnet :)

När det blev kväller var det dags för nästa uppdrag. Åt smedjebacken !
Ett lydnadsgäng som kommer att satsa lite mera i vinter. En seriös och stor satsning på lydnadsträning.
Vi kommer att samlas 4 helger i vinter med massor med lydnadsträning.Så bra träning det blev. Qasper återigen störd i den nya miljön men så bra det blev. Redan hans andra pass gick han så mkt bättre och jag började känna igenom min gokille.

Häftigt också att se hur hundarna påverkas i just den här miljön. Ex. Jag gjorde en inkallning med Qasper där han tog ett skutt mitt i sträckan. Vi alla kliade oss i huvudet. Gjorde om och samma fenomen kom. 3e försöket såg vi alla att han hoppade över de vitmålade linjerna i gräset... se ovan.

En hund såg inte konan som vi hade ställt på en linje. En röd kona. Vi kan tycka att det syns jätteväl men för hunden.
Hade också ställt upp 2 st rutor men ställt dom diagonalt i hallen, alltså ej längs med en vägg eller linje. Qasper fixade inte detta, mkt svårt för honom.  Fick till ngt lyckande med lite hjälp. Så här ska tränas rutor som står diagonalt.

Så mkt bra information fick jag och en kanon helg för både mig och Qasper.

Summan av detta. Trots 3 dagars hårdträning och Qasper mkt trött egentligen så presterar han bara bättre och bättre och han har mkt mkt bra attityd. Han är så villig att jobba.

Nu ska vi träna mera i nya miljöer mm så han känner sig säker redan från första stund.

En ny spännande vecka ligger framför våra fötter. Bara att gripa tag i den.

Må så gott

ett stycke Qasper som så gärna frivilligt hoppade upp i skottkärran när jag körde... han brydde sig inte om att det vinglade... sicken go kille. Kocco fick jag muta upp och snabbt hoppade hon ner... nä hon gillade det inte :)


Hösten är verkligen vacker.

Ja det är den verkligen vid fina dagar och det är tur för den det ;)) För jag hatar egentligen hösten... usch.. mörkt och kallt och det blir bara värre och värre för varje dag som går... närmare vintern... hemskt.

Men de dagar som är fina får man försöka njuta och skjuta tankarna om den hemska vintern så långt bort som möjligt.

Ett kort från sep -09  MEN de är lika vackert nu :)


I helgen blir det fullt upp med KM tävlingar på lördag och på söndag ska jag jobba. Ska ha en kurs i "fotgående". Blir riktigt kul. Vi hoppas på fint väder båda dagarna då jag ska tillbringa dom ute från morgon till kväll. Härligt.

Han en fin helg ni också....

TYVÄRR hinner jag nästan aldrig läsa mina favoritbloggar... men jag har inte glömt bort er LOVAR...

Debut och tjocka hundar

Då har man debuterat i elitlydnad. Hade inte tänkt göra det än på länge men det var klubbens sista tävling för året. Kände att det kunde vara kul att köra igenom honom på hemma plan för att se HUR mkt mera jobb det är innan han är klar.

Hade väl inte räknat med att det skulle gå flera älgar över hela jäkla plan en stund före... elit lydnaden är nog svårt ändå för oss :) fniss. Han blev rejält ofukuserad och det blev väl ömsom vin och vatten. Jag är stolt över vissa saker och mindre stolt över andra saker.
Min älskade Qasper... det kommer nog att bli bra det här :)

Flera go hundar i trimmet.
 å efter

  å efter
 
sist en kille vars matte inte vill att jag ska trimma för noga, spara lite... å jag får inte "ta bort" för mkt på huvudet, hon vill att han ska vara lurvig och sticka ut lite här och där.
 

En mkt bra artikel i Brukshunden ang feta hundar... stackars hundar. Om folk bara förstod hur mkt illa de gör sina hundar när de göder dom... 1 kg på en hund motsvarar ca 10 kg på en människa och det en normal stor hund. En liten hund är det så mkt mkt mer. Man förkortar livet på sin hund.
Elaka jag brukade kunna säga till när "mormor" stoppade i mina hundar i tid och otid...jaså du vill ha ihjäl mina hundar, trodde du tyckte om dom.


Sist men inte minst är jag dock lite stolt över mig själv. För första ggn i mitt liv gjorde jag en stek i kväll. Både sonen och jag tyckte det var jättegott :) Tänk vad tanten kan ;))


Flera godingar

Dessa dagar har det varit mycket bad, tovutredningar, problemlösningar och djuprat.

Några godingar kommer här... bildkvaliten är inte den bästa med håll tillgodo.

Enda tjejen dessa dagar var denna goding. Bara ett skönt bad ville hon ha.


Donnie ville bara få ett bad och lite tassfrissering

 efter

Snoddas ville bara få ett rengörande bad
 efter

Den här lillen hade fulla ansiktet/nosen, öron med tovor. Så det bidde ett varv med rakapparaten och ett rengörande bad... lite svårt för han var allt lite arg emellanåt, stackarn

 efter

Lillkillen här ville bara få ett bad åh en rosett i håret så klart ;)

 

Den här killen hade fullt med utslag och sår. Så det var jättesvårt att få till det fint. Han hade en tid hos veterinären så jag hoppas att det blev bra för honom.

efter  

Sist med inte minst Leo eller pojken som han kallas för klippning och bad, så här glad blev han när matte kom ;)

 efter


Tacksam är dagens ord.

Så tacksam ....Fick en lugn och fin morgon. Hundarna sov till strax före 8, härligt:)

Jag är så otroligt tacksam för att jag "tillhör" detta underbara gäng som träffas 2 ggr per år hos Svartberg och tränar från morgon till kväll. Vilken bra grupp vi är, så otroligt roligt att få följa varandras träningar. Vi "finular" och försöker lösa problemen? tillsammans. Härligt.

Jag är så otroligt tacksam att jag också har möjligheten att åka dit ytterligare ngr ggr per år för en dagars träningar.

Jag är så tacksam att min lilla familj (sonen) står ut med att jag satsar så som jag gör.

Nu kanske det är dags att ta tag i dagen.

Ha en fin dag