Lite smått och gott

Hakanträningen fortsätter med Qasper. Med hans stora nyfikenhet och hans stora kontrollbehov så är det så svårt för herrn :)Så de ser ut på vissa ställen :(

Mitt lilla svarta lakrits troll <3

Man kan inte tro, tycker jag i allafall,... att denna underbara lilla tik blir 11 år snart.

Även hon har sina smeknamn... hon heter Quilpies Kocco V men kallas för:
lilla svarta lakritstrollet, Koccogrynet, Koccobella, Koccosboll och Koccilliku

Förstår inte men sorgen i hjärtat efter Krutov som kom över mig på ( december) årsdagen 2 år efter hans död vill inte riktigt försvinna. Märkligt hur saker kommer över en. Känns så i hjärtat.


Sömnspecialist

I måndags var jag till en sömnspecialist för att försöka reda ut varför jag inte sover om nätterna. Är ett mkt stort problem som varit i massor med år !!!!

Ett av tipsen var att jag aldrig fick titta på klockan på natten när jag vaknade. Att se tiden kan ge ett adrinalinpåslag som då gör det omöjligt att somna om. Enkelt? Helt sjukt om det fungerar.
 
Natten  som följde fungerade förvånansvärt bra med en del uppvakningar och insomningar.
MEN när jag av en olyckshändelse råkade se klockan tog det låååång tid innan jag somnade om.... hm.... 

Mer om sömn : att vakna flera ggr varje natt är ett normalt beteende. Om vi inte skulle vakna så skulle våran art dö ut. Det är en urinstinkt att vakna och kolla läget så man inte blir ett byte.
Så det är bara att acceptera att man vaknar ofta,... Jag försöker tänka att jag är en överlevare ;)). 
(Men ett av alla problem jag haft är att jag inte kunnat somna om.)

I natt har jag sovit riktigt bra ♥ Visst jag har vaknat minst 4 ggr men det stressade mig inte i natt och jag somnade om. Hoppas detta är en vändning.
Tänk vad omriktade tankar kan göra susen. Bara att få veta att det är en instinkt att vakna flera ggr varje natt har fått mig till att acceptera det. Kan man då vända en negativ tanke - känsla till en positiv tanke- känsla... härligt.
Plus att jag är stenhård, inte titta på klockan.

Nästan så jag längtar till natten igen för å se om de håller i sig

35 år

Sitter och tittar på gamla inlägg här i bloggen. Den blir 6 år i år. Kul. Blir allt lite nostalgisk. Och en enorm sorg väller över mig. Läser om älskade Kruttebus... så otrolig jobbig som han var... att bara läsa om honom gör mig stressig. Tänk vad man glömmer fort. Hur jobbig han än var så var han MIN älskade buse <3
Saknaden är enorm. Han blev bara 3 år... varför blev det så?.... 

Krutov i sitt esse... fart- hopp och galenskap :))
Ser också att min bästa vän Maria och jag firar 35 år i år. Läste i ett tidigare blogginlägg att vi firade inte vår 30 års dag så i år borde vi väl hitta på något i år du och jag ?


En vinterdag

Mina gofisar :)Undra vad dessa tappade hakan för ;))Hej där :)Mot slalombacken för en fika :)Snart där :) fika fika :))Skoterleder kors och tvärs


Sömn är en lyx som många tar för givet.

Allt rullar på med en himla fart.
Jag har ökat på träningsdosen med Qasper från 2 dagar i veckan till 4 dagar i veckan. Hoppas jag lyckas hålla det nu trots kylan. Inte så lätt att träna "finlir" när det är -20 grader. Tänker försöka hålla 4 pass i veckan i ca 1 månad för att sedan öka på ytterligare ngr pass.

Har lite svårt att få till den långsiktiga planen då jag inte vet vad vi måste lägga krutet på. Visst har jag en långsiktigt plan och vet ungefär vad vi ska jobba vidare på men jag kan inte detaljlägga den ännu. Vet inte vart jag "lägger" belöningarna osv. Viktiga grejer :)) Men tids nog kan jag planera upp det också.

Har blivit anlitat dels av en annan klubb för lite lydnadsträning och för några "lydnadsnördar" från en annan klubb för lite inspiration och nytänkande... hoppas jag i allafall på att kunna ge dom :))
Jättekul att de "vågar-vill" anlita mig... Man är ju ingen kändis /inget känt namn om ni förstår vad jag menar.

Dagarna i trimmet är verkligen varierande. Det går bara på halvfart, det är ju lågsäsong nu... faktiskt ganska så skönt då jag inte har ngn semester så när det blir lite lugnt så får jag möjlighet att ta det lugnt och inte stressa hela tiden.

Sömnen strular ju ännu.... runt 22 år nu... men de sista 8 åren katastrof dåligt. Sista halvåret värre än värst. Endast 1,5-4 tim per natt uppdelat på flera perioder under natten... DET sätter sina spår. NU börjar jag tycka att det är LITE jobbigt.
Mycket svårt att jobba med djurkommunikation när man är så slut i kropp och knopp. Nu har jag varit små "knöven" hela vintern, tar om och om ... beror nog på att kroppen är så slutkörd tror jag.

Många frågar mig ... HUR orkar du? Mitt svar är alltid.... vad har jag för val? Vad ska jag göra?
Jag har ingen backup, jag måste jobba, jag måste fixa djuren, jag måste fixa hemmet osv listan kan göras lång med alla måsten.

Tyvärr hjälper det inte att bara sätta sig på arselet och tycka synd om sig själv ! Bara att bita ihop och inte fundera så mycket. Bara att köra på. Jag måste. Har man ingen hjälp så har man inte. Som liten företagare så kan man inte vara hemma och sjuk heller. Har ju ingen sjuklön... så det är bara att knoga på. Trist är bara förnamnet :))
Ja ja nog om gnäll...  att tänka positivt kan vara jobbigt men jag försöker alltid leta positiva saker... det är så mkt roligare också :)) Vad är det för positivt att inte få sova....  finns kanske inga ... jodå... jag har mer vakna timmar och få ta del om roliga saker som händer :)) skämt å sido...

Nu väntar promenader med hundarna och kvällen avslutas med hundträning... I LIKE <3


Min fina Anna

Gå gärna in på Nelly.com så hittar ni fler bilder :)