Kanske rätt känsla är på väg :)

Efter 4 lediga dagar är det ny vecka, härligt på sitt vis. Nya utmaningar och möjligheter, det gillar jag.

Helgen har annars varit fin med sol dock inte för varmt, tyvärr...(jag gillar värme )
Vi har sovit tills vi vaknat själv utan klocka och det gillar jag för det händer ju inte allt för ofta att man har lediga dagar...
Vi har småjobbat lite på Mr Bigs kåk och trädgård, vi har åkt båt, njutit av god mat och slappat. Hundarna har bara fått gå lite små promenader ngr ggr om dagen, stackrarna....

Väl hemma igårkväll så tränade jag Qasper, attans så bra han gick. Det är full fokus som gäller med rätt attityd.
Från första steget tills vi är klar.... jag har inte kommit så långt att vi går hela programmet ännu men sakta men säkert höjer jag ribban.

I kväll blir det träning på klubben eller ön kanske, får se vart jag åker. Har börjat titta på ngr tävlingar i september och jag har en stor önskan att han ska vara mogen och klar tills dess. Att alla hans hormoner är borta och att hans invanda beteenden är borttränade... bara att hålla tummarna .... håll håll håll ;) :)

Augusti bjuder på en mängd roligheter. 2 helger som lydnadsinstruktör och 1 helg där jag ska jobba på bruks SM.
Så himla härligt att bara få ägna sig åt  hund  och med likasinnade :)

Ha en fin dag

23 juli

OJ oj så fort det går. Snart är juli slut och ingen sommar har vi haft ännu. SUck. Jag vill inte vara negativ på någotvis MEN jag är en soldyrkare och gillar värmen. Jag VILL och tycker att sommaren SKA bjuda på sol och värme. Fina långa kväller då man kan vara ute hur länge som helst.
Då gör det inget att man får jobba hela sommaren lång igen, igen och åter igen.

Ur den synvinkeln är denna sommar rena katastrofen. Rena katastrofen ! Inget som går att göra åt, bara att acceptera och gilla läget. Men man måste få klaga liiite då:)

Snart går vi in i augusti och även augusti bjuder på mkt jobb. Härligt att ha att göra.

Augusti bjuder på mkt kurs och läger, det är så otroligt roligt och inspirerande :)


Lite smått och gott

Hittade min kamera i trimmet,.... lite bortglömd ett tag då..... :))
Spännande å se vad jag hade fotat.

Ett tovmonster, pälsen totalt igentovad åh det gick inte att rädda.... bara att raka ner.
 å efter


kurs för instruktörer i Järvsö och en pryo som badar hund
 


ett annat tovmonster som blev nästan totalrakad, bilbus utanför :(

 Gråhunden Simba får ett bad och klorna klippta :)
 
En liten liten super goding som bytte trimning mot att bli klippt denna gång. Tack sa Babsan :)
  

En blomma

Eftersom solen lyser med sin frånvaro sänder jag här kommer en liten blomma åt er alla...  :)


Qasper

Då goQaspers hormoner ställer till det för honom eller ska vi säga för mig ? ;) Han kanske inte lider lika mkt av det på det sätt som jag? 
Men djur med för mkt hormoner och inte får para  blir lätt i fel energi. Så visst "lider" han av det i vissa situationer och jag lider av det i andra situationer :)

Vi har ju nu två anmälningar på oss från förbundet då Qasper när vi tävlat gått ur sin tävlingsroll för att gå och "fria" med en annan hund. Finns inget elakt utan han blev så kär... Detta får absolut inte ske och jag har tränat som en tok på detta moment med hjälp och råd av mina tränare.

Tyvärr har det ändå i tävlingssamanhang varit så svårt för Qasper att hålla sig i skinnet.
Jag lägger ner otroligt mkt tid på träning och det är mitt liv. Jag har stora/höga mål och i ett nafs raserades allt i och med att han på sista tävlingen i juni gick till en tik.

Mitt självförtroende fick ett rejäl snäpp på näsan och jag visste inte om jag orkade fortsätta. Hur når jag honom? Vågar jag någonsin mer lita på honom i tävlingssamanhang? Det får liksom aldrig någonsin ske en gång till !
Mina mål, mina drömmar, mitt liv förrändrades. Låter kanske drastiskt för en som inte håller på med hund men så blev det i allafall. Tankar om en valp föddes då jag inte kunde tävla Qasper nå mera osv.

Men jag är inte så som person att jag ger mig, jag vill kunna lösa detta. Jag har gjort en ny träningsplan med Qasper, ett nytt upplägg som jag hoppas kommer att ge resultat på sikt.

Jag har fått allt stöd i världen av hans uppfödare Anita och Andreas som låter mig kastrera honom, deras avelshund ! Jag är djupt tacksam för att ni tror på oss och låter mig göra denna drastiska åtgärd för att jag ska förhoppningsvis kunna fortsätta tävla.

På torsdag sker det.

Än en gång TACK Anita och Andreas på Njupavallens kennel

Regn och åter regn

Ja det är mkt regnande denna sommar, väldans trist är det. Endast ngr ggr har jag kunnat sitta på min altan och njuta. Men så är vår älskade sommar och bara att gilla läget.

Nu strax ska vi bege oss till Bollnäs då sonen ska ta körlektion, jag själv passar på att gå med hundarna där och träna lite på ngn ny plats.

Annars flyter jobbet på, väldans många vill ha sommarfina hundar. Jättekul. Och mitt andra jobb på kontor fortsätter ett tag till. Men det är rätt slisamt att vara dubbelarbetande, sedan har man hemmet och djuren att ta hand om.... jaja nu får det vara slutklagat.


Ha en fin dag :))